Skip links

Masuratori de Vibratii Globale

Verificarea starii de functionare a masinii, indiferent ca vorbim de motoare electrice sau utilajul angrenat, acestea sunt predispuse la vibratii datorate diferitelor tipuri de probleme. Fiecare utilaj dinamic rotativ din domenii precum: productie, chimic, energetic, alimentar, petrolier, minier, etc. are un anumit nivel de vibratie care trebuie monitorizat pentru siguranta in exploatare si a operatorilor.

Femaris efectueaza servicii de masuratori de vibratii globale la diferite utilaje dinamice rotative (motoare electrice, pompe, reductor, etc.) pentru stabilirea calificativului de functionare. Analize mai complexe pentru determinarea tipului se defect se pot efectua prin analiza de vibratii.
Masinile mai importante pot fi monitorizate online 24/7 cu senzori montati permanent impreuna cu alti parametrii tehnici (temperatura, presiune, turatie, etc.). Acest sistem ofera raspuns in timp real a comportamentului masinii, poate efectua diagnoza de vibratii folosind spectre FFT si poate trimite comenzi de oprire de urgenta sau alarme in cazul depasirii limitelor de vibratii stabilite.

Cere Oferta Despre Vibratii

Verifica starea masinii

Exista sute de probleme care pot conduce la expunerea la vibratii excesive a unui utilaj dinamic rotativ (motoare electrice, pompe, reductor, etc.). Pentru identificarea vibratiilor se impune efectuarea unei masuratori pentru stabilirea calificativului de functionare in functie de standardul aplicabil acestuia.

Dupa efectuarea masuratorii de vibratii se furnizeaza un raport pentru client care recomanda urmatorii pasi necesari si stabileste calificatul de functionare.

Pentru masurarea vibratiilor se utilizeaza un vibrometru, iar pentru diagnosticarea starii de functionare si identificare defectiunii care produce vibratii (dezechilibru, dezaliniere, rulmenti defecti, etc.) se efectueaza o analiza de vibratii.

Verificarea periodica a vibratiilor poate anticipa defecte pentru evitarea opririi utilajelor, programarea pentru interventii de reparatii, evitarea defectiunii altor componente.

Cere Oferta
close

Rămâi informat

Despre știri, servicii noi și cele mai recente proiecte.