Skip links

VA3 PRO

Vibrometru, Analizor Vibratii pe 3 Canale
Colector de Date in Ruta & Echilibrari Dinamice

Vibrometru si Analizor Vibratii A4300 VA3 Pro este un aparat dezvoltat de catre Adash pentru vibro-diagnoza și măsurători în rută. Intrarile permit conectarea a doua accelerometre uniaxiale sau a unui accelerometru triaxial. De asemenea o intrare este utilizata pentru conectare unui senzor de turatie.
Aparatul încorporează un senzor de temperatura IR pentru masurare temperatura rulment sau mașină, precum si un stroboscop LED pentru masurare turație sau frecvență. Analizor Vibratii A4300 VA3 Pro este conceput pentru a fi utilizat cu o singura mana avand o autonomie de peste

Oferta Pret

Descopera toate functiile si optiunile VA3 Pro

Solicita un Demo Gratuit

Trimite-ne datele companiei tale si vom o demonstratie gratuita

Instrumentul A4300 VA3 Pro poate fi configurat in functie de necesitati, activand modulele optionale:

Module incluse in pachetul standard:

 • Vibratii Globale
 • Detectie Automata Defecte
 • Stroboscop LED
 • Forma de Unda

Prezentare Video Software Gratuit

Aparatul portabil de masurare si analiza de vibrații se utilizează pentru verificarea și diagnosticarea stării de funcționare a mașinilor. Pentru măsurători periodice se recomandă utilizarea funcției de colectare în rută, astfel se păstrează un istoric detaliat și complet a tuturor mașinilor monitorizate.

 • Include toate tipurile de măsurători vibrodiagnostice de bază: Valori globale, Semnal de timp, Bande de frecvență, Spectru FFT, Măsurare rută
 • Memorie de 4 MB pentru stocarea datelor
 • Detectează automat defecte de dezechilibrul, slăbiri, nealinierea sau defectele ale lagărelor
 • ISO 10816-3 inclus
 • Utlizare min. 8 ore de funcționare
 • Stroboscop cu LED
 • Măsurare temperatura: lagare sau mașină

Masuratori in Ruta

 • Modulul de măsurare în rută este utilizat pentru colectarea de date zilnice a mașinilor dvs. din fabrică.
 • Utilizare simplă prin crearea unei structuri arborescente Fabrică (Client) – Sectie (Zona) – Masină – Puncte de măsurare – Tipuri de măsuratori / vibratii globale – spectre FFT – anvelopă rulment – temperatură – curent etc.

Ruta se realizează pe PC în software-ul DDS după care se incarcă în aparat. După realizarea măsurătorilor ruta se descarcă din aparat pe PC și se analizează mașina în programul DDS

Meniul Principal

VA3 PRO poate fi configurat in functie de cerintele clientului, avand ca optiuni mai multe module. Fiecare analizor de vibratii VA3 vine gratuit cu 3 module: Vibrometru, FASIT si Stroboscop. Alte Module optionale: Analiza Vibratii, Masuratori in Ruta, Echilibrare Dinamica, Inregistrator, Run Up si Ultrasunete.

Modul vibrometru inclus în aparat

Modulul include măsurarea vibrațiilor globale în accelerație, viteză și deplasare, anvelopa rulment (valoarea RMS, 0-VÂRF), FFT Spectru, Trend, Benzi de frecvență, Deplasarea relativă, Temperatură mașina sau lagăre.

Sistemul expert FASIT – Inclus in Aparat

Program de diagnoză automată a defectelor mașinii, detectează automat principalele defecte ale mașinilor dinamice rotative (dezechilibru, dezaliniere, stare rulment, jocuri etc.)

Stroboscop – Inclus in Aparat

Modulul permite măsurarea turației unei mașini prin funcția de stroboscop. Afisare parametru RPM și Hz.

Analiza de Vibratii

Modulul include analiză formă de undă și de spectru FFT și valorile globale extrase din spectru / spectru de demodulare a semnalului – anvelopă rulment. Sunt disponibile analize FFT și semnale de timp de la măsurători avansate cu sonde de proximitate, cum ar fi orbitele. Configurațiile, setările de măsurare sunt în funcție de cerințele aplicației (interval de frecvență, eșantionare, unități măsurătorile predefinite simultan etc.).

Masuratori in Ruta

Modulul de măsurare în rută este utilizat pentru colectarea de date zilnice a mașinilor dvs. din fabrică. Utilizare simplă prin crearea unei structuri arborescente Fabrică – Sectie – Masină – Puncte de măsurare – Tipuri de măsuratori / vibratii globale – spectre FFT – anvelopă rulment – temperatură – curent etc. Ruta se realizează pe PC în software-ul DDS după care se incarcă în aparat. După realizarea măsurătorilor ruta se descarcă din aparat pe PC și se analizează mașina în programul DDS. Baza de date de rulmenți SKF, FAG, KOY, SNR etc. Baza de date include un număr de peste 30.000 de tipuri de rulmenți.

Echilibrari Dinamice

Modulul vă permite să efectuați echilibrarea statică sau dinamică a rotoarelor in situ sau pe stand. Modulul include mai multe metode de corecție prin adaos sau eliminare de material. Acesta poate fi utilizat pentru echilibrarea rotoarelor de turbine, ventilatoare, suflante, pompe axe etc. Programul de echilibrare include opțiunea de editare – introducerea manuală a datelor amplitudine respectiv fază. Această opțiune permite realizarea de echilibrări statice după procedura unei echilibrări dinamice fără repornirea mașini.

Inregistrator

Modulul “înregistrează” semnalul brut de la senzorii montați pe mașină, ceea ce înseamnă înregistrarea semnalului brut de la aceasta. Acest lucru permite efectuarea unei prelucrări ulterioare a semnalului pe PC. Puteți reda această înregistrare pe PC și puteți aplica orice setare de filtrare pentru aceasta.

Run-Up

Modulul este destinat în special pentru determinarea frecventelor de rezonanță la o mașină rotativă la ridicarea sau coborârea turației. Sunt determinate vibrațiile globale sau componentele spectrale în funcție de fază și turație.

Ultrasunete

Măsurarea sunetului neperceput de urechea umană. Modulul este utilizat pentru detectarea scurgerilor de aer, arc electric sau detectarea timpurie a defectelor rulmenților.

Intrare:

1 x Accelerometru ICP®

Domeniu intrare:

80 g cu accelerometru standard 100 mV/g

Masuratori:

Viteza RMS: 10 – 1 000 Hz [mm/s, ips]
Viteza Vârf: 10 – 1 000 Hz [mm/s, ips]
Acceleratie RMS: 500 – 16 000 Hz [g]
Acceleratie Vârf: 500 – 16 000 Hz [g]
Timp viteza: 1 – 1 000 Hz [mm/s, ips], 2048 esantionari *
Spectru viteza: 1 – 1 000 Hz [mm/s, ips], 800 linii
Timp acceleratie: 1 – 16 000 Hz [g], 2048 esantionari
Spectru acceleratie: 1 – 16 000 Hz [g], 800 linii*
Acceleratie Demod-Envelope RMS: 500 – 16 000 Hz [g]
Acceleratie Demod-Envelope Vârf: 500 – 16 000 Hz [g]*
Timp Acceleratie Demod-Envelope: 500 – 16 000 Hz [g], 2048 esantionari
Spectru Acc. Demod-Envelope: 500 – 16 000 Hz [g], 800 linii, dom. 400 Hz*
Deplasare RMS: 2 – 100 Hz [μm, mil]
Deplasare 0- Vârf: 2 – 100 Hz [μm, mil]
Deplasare Vârf – Vârf: 2 – 100 Hz [μm, mil]

Pirometru IR:

Temperatura de la -70˚C pana la +380˚C

LED:

Stroboscop LED, lanterna LED

Display:

Color OLED 128×128 pixeli, diagonala 1.5“ (38 mm)

Autonomie:

minim 8 ore de functionare

Pachetul include:

senzor accelerometru cu suport magnetic și cablu spiralat min 1 ml, casti 3.5 mm, cablu USB, sonda accelerometru, valiza transport, manual de utilizare.

[gravityform id=”1″ title=”true” description=”false” ajax=”false”]