Skip links

Echilibrari Dinamice / Statice

Femaris ofera servicii de echilibrare dinamica sau statica la diferite utilaje rotative cum ar fi: pompe, motoare electrice, motoare CNC, rotoare, reductoare, etc.

Echilibrarea poate fi efectuata la fata locului, in cazul pieselor mari greu de demontat sau se pot trimite pentru echilibrare la sediul Femaris pe standul propriu.

Operatie de anulare a efectului fortei centrifuge se numeste echilibrare. Pentru eliminarea acestui defect se utilizeaza masini de echilibrarea dinamica a rotoarelor. Un regim de vibratii ridicat, datorat dezechilibrului, duce la degradarea ungerii si cresterii fortelor in lagare, respectiv la o uzura prematura a acestora si chiar la deteriorarea fundatiilor de beton.

Cauzele dezechilibrului sunt urmatoarele :

    • Structura neomogena a materialului
    • Asezarea asimetrica a maselor in raport cu axele lor de rotatie din cauza constructiei pieselor sau a defectelor de montaj
    • Diferenta de greutate a organelor componente ale rotorului, care ar trebui sa fie uniform repartizata pe circumferinta acestuia (exemplu, polii si bobinele rotoarelor motoarelor electrice)
    • Formarea de jocuri mari in lagare din cauza uzurii excesive
    • Diferite impuritati care nu s-au indepartat la montaj (aschii, praf, etc.)

In practica, s-a constatat ca cele mai mici mase excentrice creeaza forte centrifuge foarte mari. Din acest motiv, apare necesara o operatie care sa inlature sau sa compenseze masele excentrice.

Cere Oferta Despre Vibratii

Verifica starea masinii

Pentru rezolvarea problemelor de dezechilibru se efectueaza procedura de echilibrare cu aparate portabile, defectele se pot identifica in urma unei diagnoze de vibratii. De aceea se recomanda inspectia periodica a vibratiilor cu un vibrometru, pentru a identifica din timp probleme care se pot agrava.

Femaris poate efectua echilibrari dinamice (in 2 plane) sau echilibrari statice (un singur plan), fiecare echilibrare este documentata si la final se emite un raport complet cu nivelul de vibratie inainte de echilibrare si dupa.

Echilibrarile se pot efectua pe o Masina de Echilibrare Dinamica antrenata prin Curele sau cu Cardan, aceste masini pot antrena rotoare pana la 3 tone.

Cere Oferta
close

Rămâi informat

Despre știri, servicii noi și cele mai recente proiecte.