Skip links

Diagnoza de Vibratii

Femaris efectueaza servicii de diagnoza de vibratii orice utilaj dinamic rotativ (motoare electrice, pompe, reductor, etc.). Pentru a identifica sursa vibratiilor, se impune efectuarea unei analize de vibratii cu un analizor. Diagnoza de vibratii inseamna efectuarea de spectre FFT pentru fiecare punt de masurare, spectrele pot indica tipul de defect care induce vibratii, cum ar fi: dezechilibru, dezaliniere, jocuri in rulmenti, etc.

Cere Oferta Despre Vibratii

Diagnoza de Vibratii

Analizoarele de vibrații ne comunică informații despre starea mașinii/utilajului. Când este implementată mentenanța predictivă și se verifică periodic mașinile, se pot descoperi defecțiuni ale mașinii într-un stadiu incipient și se pot lua măsuri adecvate, astfel încât să se poată evita oprirea neașteptată a mașinii și înlocuirea pieselor care sunt încă functionale.

Diagnoza de vibratii este al doilea pas necesar, dupa identificarea unei vibratii mari, iar cu ajutorul analizei efectuate se poate determina urmatorul pas necesar. In principiu asta inseamna masuri corective. Echilibrarea dinamica a utilajului (ventilator, fulii, pale, etc.) se pot efectua cu acelasi aparat, totodata vibrometrele si analizoarele de vibratii pot efectua masuratori in ruta, astfel echipamentul este periodic masurat si se mentine un istoric complet a starii de functionare a acestuia.

Cere Oferta